Van der Vaart voorspelt: 'Ik denk dat Brobbey komend seizoen topscorer wordt'

Van der Vaart voorspelt: 'Ik denk dat hij komend seizoen topscorer wordt'

11 augustus 2023 om 14:26
Laatste update: 11 augustus 2023 om 14:32

Rafael van der Vaart denkt dat Luuk de Jong en Brian Brobbey de meeste doelpunten gaan maken in het seizoen 2023/2024. Mocht trainer Maurice Steijn besluiten om de Ajax-spits iedere wedstrijd op te stellen, is Brobbey volgens de voormalig voetballer de belangrijkste kandidaat. 

Bij de NOS werd aan Van der Vaart gevraagd wie komend seizoen topscorer van de Eredivisie wordt. "Ik ga voor Luuk de Jong of Brian Brobbey", antwoordde hij. "Alleen denk ik niet dat Brobbey alles gaat spelen. Maar als ze hem laten staan, maakt hij er echt de meeste dit seizoen."

Collega-analist Pierre van Hooijdonk denkt aan een PSV’er. "Ik denk dat Santiago Giménez topscorer wordt. Hoewel, bij de topclubs zie je toch vaak dat er meer gerouleerd wordt en dat andere spitsen ook minuten mogen maken. Misschien moet je daarom wel iemand kiezen van de ploegen uit de subtop. Daar speelt de spits namelijk altijd. Lastig, lastig. Nee, ik blijf toch bij Giménez."

Het afgelopen seizoen was De Jong goed voor veertien doelpunten. Brobbey scoorde dertien keer, terwijl Giménez de bal vijftien keer tussen de palen werkte.