Olij gaat in op interesse van Ajax: 'Jammer dat keuze op ander valt'

Ajax maakt andere keuze na toenadering: 'Jammer dat keuze niet op mij valt'

5 augustus 2023 om 17:04

Nick Olij vindt het jammer dat Ajax voor Diant Ramaj heeft gekozen als nieuwe doelman. De sluitpost van Sparta was ook in beeld in Amsterdam, maar hij zit niet bij de pakken neer.

"Ik heb er niet zo heel veel over te zeggen. De keuze is niet op mij gevallen", reageert Olij bij RTV Rijnmond na de 1-0 oefenzege van Sparta op RKC Waalwijk. "Als een club als Ajax je wilt hebben en de keuze dan op een ander valt, dan is dat natuurlijk jammer. Helaas, maar zo is de voetbalwereld."

Olij had persoonlijk contact met Ajax, maar wil daar niet te lang bij stil blijven staan. "Het doet er niet meer toe, we gaan weer door", stelt de Nederlandse keeper, die niet uitsluit dat hij alsnog vertrekt als een soortgelijke kans zich nog aandient. "Ik ben natuurlijk ambitieus en wil weten waar mijn plafond ligt. Dat is op 28-jarige leeftijd ook helemaal niet raar." 

Vorig seizoen hield Olij liefst veertien keer de nul in de Eredivisie. "Ik heb een geweldig jaar achter de rug en wil gewoon weten wat mijn vervolgstappen kunnen zijn. Als er iets komt, dan gaan we ernaar kijken. Als er niets komt: so be it. Ik voel me hier goed, zit op mijn plek en wordt gewaardeerd door spelers, staf en supporters. Dat is ook wel wat waard."

Olij benadrukt dat hij geen 'tik' heeft gehad dat een transfer naar Ajax in het water valt. Hij vindt het vooral positief dat hij werd benaderd door de Amsterdammers. "Dan doe je blijkbaar wel iets goed. Ik kan de situatie niet veranderen. Het is hoe het is. Dat er nu vragen over komen, vind ik niet zo raar. Maar nogmaals: ik kan er niks aan veranderen, de keuze is gemaakt en we gaan weer door."

Voor Ramaj betaalde Ajax naar verluidt acht miljoen euro. Door bonussen kan de transfersom oplopen tot tien miljoen.