Reactie Joseph Oosting na Hammarby - FC Twente

Oosting over 'agressiviteit' van Hammarby-fans: 'Voetbal hoort een feest te zijn'

3 augustus 2023 om 23:53
Laatste update: 3 augustus 2023 om 23:53

Joseph Oosting noemt de sfeer waarin FC Twente donderdagavond op de valreep met 1-1 gelijkspeelde tegen Hammarby 'vijandig'. Het Conference League-duel stond na de rellen van vorige week in Enschede én de incidenten in Stockholm onder behoorlijk wat spanning. 

De spelers van Twente werden donderdagavond in de Tele2 Arena vanaf minuut één allesbehalve getrakteerd op een warm welkom, zag ook Oosting. "Je voelde de sfeer en die was mooi als je een supporter van Hammarby bent. Maar ik moet zeggen dat die sfeer een beetje wreed was voor ons, onaangenaam eigenlijk", aldus Oosting, opgetekend door het Zweedse Fotbollskanalen

"Voetbal hoort een feest te zijn en ik moet toegeven dat ik wat agressiviteit voelde richting ons", vervolgt Oosting, die vanaf de zijlijn zag hoe een gedeelte van het thuispubliek in woede ontstak toen matchwinner Sem Steijn in de absolute slotfase de voor Twente opluchtende 1-1 maakte. "Er werden dingen naar ons gegooid bij een corner. Dat is schandalig."

Volgende week donderdag moeten Oosting en co. alweer aan de bak. Dan staat voor Twente deel één van de het tweeluik met Riga FC, de tegenstander in de derde voorronde van de Conference League, op het programma. De Tukkers spelen eerst thuis.