Simons ziet uitdaging in Bundelisga: 'Dit is een grotere stap dan vorig jaar'

Simons: 'De stap naar de Bundesliga is zeker groter dan ik vorig jaar maakte'

1 augustus 2023 om 16:37
Laatste update: 1 augustus 2023 om 22:54

Xavi Simons vindt dat hij na een jaar PSV een flinke stap omhoog heeft gemaakt door bij RB Leipzig te gaan spelen. In gesprek met de clubkanalen van de Duitsers bevestigt hij dat hij veel heeft geleerd van zijn tijd in Eindhoven, maar dat Leipzig wel andere koek is.

"Dit is zeker een grotere stap dan ik vorig jaar maakte", vertelt Simons over de keuze voor RB Leipzig. "De Bundesliga is één van de top vijf competities. Ik ben hier gekomen om te bewijzen dat ik dat ook aankan." Simons geeft ook aan dat zijn tijd bij PSV hem veel kracht heeft gegeven. "Vorig jaar was een topseizoen voor mij, met ook mijn debuut voor het Nederlands elftal. Met die ervaring wil ik nu Leipzig helpen."

Simons heeft ook nog een woordje voor de aanhangers van RB Leipzig. "Ik ben ervan overtuigd dat het een mooi seizoen gaat worden. We gaan jullie vermaken en hopelijk kunnen we aan het einde de titel winnen. Dat is ons hoofddoel." Op zaterdag 12 augustus speelt Leipzig om de Duitse Supercup tegen Bayern München. Daarna wacht de competitiestart met een uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen.