Gakpo baalt van vertrek 'grote broer' Henderson bij Liverpool

Gakpo baalt van Liverpool-exit 'grote broer': 'Geweldige persoonlijkheid'

31 juli 2023 om 21:38

Cody Gakpo betreurt het vertrek van Jordan Henderson bij Liverpool. De aanvoerder, inmiddels opgevolgd door Virgil van Dijk, was als een 'grote broer' voor de ex-PSV'er.

"Hendo was als een grote broer voor me", vertelt Gakpo, die bij Liverpool bezig aan zijn eerste volledige voorbereiding, aan The Athletic. "Hij vroeg altijd hoe het met me ging, of thuis alles in orde was en of ik iets nodig had. Hij was een echte aanvoerder, zowel binnen als buiten de lijnen. Een geweldige persoonlijkheid."

Gakpo vervolgt: "Hij is een voorbeeld van hoe een professionele speler moet zijn. Ik keek echt tegen hem op. Ik heb heel veel van hem geleerd en ik had graag nog meer geleerd, maar dat kan niet meer (door zijn vertrek van naar Al Ettifaq uit Saudi-Arabië, red.). Hendo is een legende en we zullen hem missen."

Met Alexis Mac Allister en Dominik Szoboszlai haalde Liverpool twee nieuwe middenvelders in huis. Gakpo is onder de indruk van de nieuwelingen, die deze zomer overkwamen van respectievelijk Brighton en RB Leipzig. "Het zijn heel goede spelers met veel kwaliteit. We hebben geluk dat ze bij ons spelen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Gill Swerts!