Heitinga houdt de kaken stijf op elkaar over huidig Ajax: 'Hoop op jullie begrip'

Heitinga houdt kaken stijf op elkaar over Ajax en Steijn: 'Hoop op jullie begrip'

31 juli 2023 om 10:28
Laatste update: 31 juli 2023 om 13:36

John Heitinga durft het niet aan om zijn mening te geven over zijn opvolger Maurice Steijn. Dat laat de oud-trainer van de Amsterdammers weten in De Nieuwe Revue. Volgens Heitinga kent hij Steijn niet, waardoor hij geen oordeel kan vellen.

Heitinga werd na het vertrek van Schreuder aangesteld als interim-trainer, maar Ajax ging niet met hem door. Het werd Steijn die de touwtjes in handen kreeg voor komend Eredivisie-seizoen. "Ik ken hem niet, dus ik kan weinig over hem zeggen", vertelt een beheerste Heitinga als hem wordt gevraagd naar zijn mening over het aanstellen van Steijn bij Ajax.

Ook als Heitinga wordt gevraagd of hij Steijn heeft gevolgd de afgelopen jaren, houdt hij de kaken stijf op elkaar. "Of ik zijn verrichtingen als trainer de afgelopen jaren heb gevolgd en dus een soort profiel van hem kan geven? Ik laat deze even aan me voorbijgaan, ik hoop op jullie begrip daarin." Ajax speelt op 6 augustus nog een oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund, daarna wacht de competitiestart met promovendus Heracles Almelo als tegenstander.