Zaakwaarnemer Heitinga haalt uit naar Mislintat en Ajax:  'Wanbeleid, bizar'

Vernietigende uithaal naar Mislintat en Ajax: 'Heitinga is bijzonder verbolgen'

19 juli 2023 om 16:40
Laatste update: 20 juli 2023 om 15:53

Rob Jansen, de zaakwaarnemer van onder meer John Heitinga, heeft geen goed woord over voor Sven Mislintat. De technisch directeur van Ajax stelt in zijn ogen niets voor en zou nu al voor 'wanbeleid' zorgen in Amsterdam.

Jansen kwam deze week ter ore dat Maurice Steijn al twee maanden in gesprek was met Ajax, voordat hij begin juni tekende. "Dat is natuurlijk wel een beetje triest", reageert de zaakwaarnemer in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

Mislintat liet Heitinga, die als interim-trainer het seizoen afmaakte in Amsterdam, lang bungelen, tot ergernis van Jansen. "Hij heeft het publiek, de media, Heitinga, de directie en de spelersgroep voorgelogen. Heel opmerkelijk. Dat maakt het alleen nog maar kwetsender voor Heitinga. Die is er ook bijzonder verbolgen over. Het is nóg een mes in zijn rug. Er is gewoon maandenlang tegen hem gelogen."

Jansen is nog niet klaar met Mislintat, die nu twee maanden in dienst is bij Ajax. "Hij heeft een carrière van drie keer niks", zegt hij over de voormalige hoofdscout van Borussia Dortmund en Arsenal. "Niemand kent die man."

"Nu gaan er bij Ajax spelers weg en wordt alleen maar gekocht", vervolgt Jansen. "Je hoort niks meer over de opleiding, niks over talentvolle spelers die bij de selectie komen. Het is wanbeleid. Ze leggen de hele club in de handen van één man (Mislintat, red.) en niemand grijpt in. Het is bizar."