Bassey maakt indruk bij Fulham-debuut

Bassey gooit hoge ogen tijdens Fulham-debuut: 'Hij is zo'n sterke jongen'

31 juli 2023 om 09:10
Laatste update: 31 juli 2023 om 10:32

Calvin Bassey heeft bij zijn officieuze Fulham-debuut indruk gemaakt op zijn manager Marco Silva. De Portugese oefenmeester verwacht dat de van Ajax overgekomen verdediger zich binnen een mum van tijd heeft aangepast. 

Bassey maakte zondagavond, slechts twee dagen na de officiële aankondiging van zijn transfer, zijn debuut voor Fulham. De linkspoot speelde de tweede helft mee tegen Chelsea. The Blues stonden op dat moment al met 2-0 voor. "Het was helemaal geen goede eerste helft. We kregen twee goals tegen na slecht verdedigen. De organisatie was niet goed en we hadden geen controle", aldus Silva na afloop op de persconferentie

Wedden

Meer odds
  • logo

    Manchester United

  • logo

    Fulham

Met Bassey in de ploeg stond het direct beter bij Fulham. Silva zag dat de Nigeriaans international daarin een rol speelde. "Het waren zijn eerste 45 minuten. Ik vertelde hem dat ik geen briljante of buitengewone dingen wilde zien, ik wilde alleen dat hij gewoon simpel begon, zodat hij wat vertrouwen kreeg. Dat deed hij perfect."

"Als hij zijn teamgenoten nog beter leert kennen en de patronen en principes kent, dan kan hij nog meer laten zien. Ook aan de bal", vervolgt Silva, die onder de indruk is van zijn fysiek. "Hij is een hele sterke jongen. Het is een kwestie van tijd voor hij volledig ingepast is."