Manchester United verliest van Borussia Dortmund

Ten Hag verliest: uitblinkende Malen schiet Dortmund in Las Vegas langs Man United

31 juli 2023 om 06:50
Laatste update: 31 juli 2023 om 08:50

Manchester United heeft in de nacht van zondag op maandag verloren van Borussia Dortmund. Donyell Malen ontpopte zich tot de grote kwelgeest van Erik ten Hag en zijn spelers. De Nederlandse aanvaller was goed voor twee treffers: 2-3.

Naast Malen stond er nog een Nederlander op het veld in het Allegiant Stadium in Las Vegas. Ten Hag had een basisplaats over voor Donny van de Beek, die geposteerd stond achter spits Jadon Sancho. Verder trad United niet aan met de sterkst mogelijke opstelling. Zo begonnen onder anderen Marcus Rashford, Casemiro, Lisandro Martínez en André Onana als wisselspeler.

Zij zagen vanaf de bank hoe Diogo Dalot na 24 minuten de score openden. De Portugese vleugelverdediger schoot heerlijk raak na een assist van Van de Beek. Op slag van rust stond Malen op. Bij de 1-1 werkte hij binnen na slecht verdedigen van The Red Devils, waarna hij slechts één minuut later rustig bleef oog in oog met doelman Tom Heaton.

Al na zeven minuten spelen in de tweede helft kwam United weer op gelijke hoogte. Invaller Antony nam de treffer voor zijn rekening. De Braziliaan liet Dortmund-doelman Gregor Kobel kansloos met een geplaatst schot. In de 71e minuut viel de laatste treffer van de spectaculaire avond. Toptalent Youssoufa Moukoko was het eindstation na een snelle aanval en gleed de bal langs de ingevallen Onana.

United speelt de komende weken nog twee oefenduels. Allereerst tegen RC Lens (5 augustus) en vervolgens één dag later tegen Athletic Bilbao (6 augustus). Op 14 augustus beginen Ten Hag en co. aan het nieuwe Premier League-seizoen met een wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers.