'Ten Hag heeft gewild doelwit binnen: United betaalt 70 miljoen aan Atalanta'

'Ten Hag heeft gewild doelwit binnen: United betaalt ruim 70 miljoen aan Atalanta'

29 juli 2023 om 20:38

Manchester United heeft zijn spitsenprobleem opgelost. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano en The Athletic hebben The Mancunians een overeenstemming met Atalanta Bergamo bereikt over de overgang van Rasmus Højlund.

Højlund werd zaterdag al buiten de wedstrijdselectie van Atalanta, dat het in een oefenwedstrijd opnam tegen AFC Bournemouth, gelaten. De Italianen verlangden aanvankelijk een bedrag rond de honderd miljoen euro, maar gaan overstag voor minder. Over de transfersom klinken uiteenlopende verhalen. Romano schrijft dat het volledige pakket zeventig miljoen euro bedraagt, terwijl The Athletic rept van 75 miljoen euro, plus tien miljoen euro aan bonussen. Paris Saint-Germain deed eerder deze week nog een charmeoffensief, maar vist achter het net.

Een persoonlijk akkoord werd al een tijd geleden bereikt. De twintigjarige Deen gaat op Old Trafford zijn handtekening zetten onder een contract voor vijf seizoenen. United zag in Eintracht Frankfurt-spits Randal Kolo Muani en Ajax-spelmaker Mohammed Kudus alternatieven, mocht de deal met Højlund afketsen. Het ligt in de lijn der verwachting dat de interesse in het tweetal verdampt.

Højlund speelde sinds de zomer van 2022 bij Atalanta, dat hem overnam van Sturm Graz. Hij kwam tot 34 officiële wedstrijden in het shirt van La Dea. Daarin scoorde hij tien keer en gaf hij vier assists.