Bosz onder de indruk van jonge basisklant: 'Had dit niet zien aankomen'

Bosz prijst PSV'er hemel in: 'Had dit van tevoren niet zien aankomen'

30 juli 2023 om 22:37

Peter Bosz was na afloop van het laatste oefenduel van PSV, uitermate tevreden over de achttienjarige Isaac Babadi. De aanvallende middenvelder uit eigen jeugd mocht in de basis starten tegen Nottingham Forest en dat deed hij volgens de trainer niet onverdienstelijk.

Voor Babadi was het zijn eerste keer in de basiself van de Eindhovense hoofdmacht. "Bij Isaac zou je vandaag niet zeggen dat het een jeugdspeler is, die draait gewoon goed mee", laat een enthousiaste Bosz optekenen door het Eindhovens Dagblad. "En ook woensdag heb ik goede spelers gezien. Van tevoren had ik dat niet aan zien komen, voor dit seizoen. Ik kende hem niet en las in de krant wel dat allerlei ploegen belangstelling voor hem hadden."

Bosz was geïnteresseerd en sprak daarom met trainers die al eerder met Babadi werkten. "Dan raak je nieuwsgierig naar hem en ga je voor het eerst met hem trainen, maar gelukkig heb ik ook met Stijn Schaars en Theo Lucius over hem kunnen praten. Die twee waren enthousiast." Babadi gaat komend seizoen de concurrentiestrijd aan met Guus Til. In het duel met Nottingham Forest was de Nederlander er nog niet bij vanwege een blessure.