'Mislintat probeert salarislast Ajax op twee manieren onder controle te krijgen'

'Mislintat wil salarislast Ajax aanpakken: vertrek Klaassen niet uitgesloten'

30 juli 2023 om 14:10

Sven Mislintat probeert de salarislast van Ajax onder controle te krijgen. De directeur voetbalzaken zou daarvoor aan twee verschillende knoppen draaien, zo valt te lezen bij Voetbal International.

Ajax kampt door het mislopen van de Champions League met een begrotingsgat van honderd miljoen euro. Onder meer het salarishuis is ingericht op deelname aan het miljardenbal. Met het vertrek van Dusan Tadic bespaarde Ajax al zes miljoen. Volgens VI ligt het in de lijn der verwachting dat de Amsterdammers ook 'kritisch kijken naar spelers wier plek op de salarislijst niet langer correspondeert met hun plek in de sportieve hiërarchie.'

Het weekblad haalt Davy Klaassen als voorbeeld aan. De dertigjarige middenvelder dreigt onder Maurice Steijn opnieuw op de bank te belanden. Zo viel hij in het oefenduel met FC Augsburg van zaterdag pas een kwartier voor tijd in. Zijn vertrek valt bepaald niet uit te sluiten, klinkt het. Klaassen zou in dat geval zijn zinnen zetten op een Zuid-Europese topcompetitie.

Daarnaast probeert Mislintat bij het sluiten van nieuwe contracten een 'beloningsstructuur' te implementeren, zo ondervonden zaakwaarnemers die recent met hem om tafel zaten. De Duitser wil salarissen laten stijgen en dalen afhankelijk van het Europese niveau waarop Ajax acteert. Dat is nu nog niet het geval.