Steijn laat zich uit over Ajax-dissonant: 'Dan mag je zulke fouten niet maken'

Steijn laat zich uit over Ajax-dissonant: 'Dan mag je zulke fouten niet maken'

29 juli 2023 om 23:16

Maurice Steijn verlangt een reactie van Gerónimo Rulli. De Argentijnse doelman schutterde zaterdagmiddag in het oefenduel van Ajax met Augsburg (3-1). Rulli zag er bij alle Duitse treffers niet goed uit.

"Dat ik er hierdoor een zorg bij heb, gaat wat ver. Rulli weet zelf ook dat hij er bij alledrie de goals slecht uitziet. Ik vertelde jullie gisteren dat hij mijn eerste keeper is. Ik hoop niet dat dat hem zenuwachtig heeft gemaakt", grapt Steijn, geciteerd door het Algemeen Dagblad. De Ajax-trainer voegt er direct een serieuze noot aan toe. "Het is een wereldkampioen en de eerste keeper van Ajax. Dan mag je niet zulke fouten maken. Dat weet hij zelf ook. Dat moet ook beter."

Steijn benadrukt dat er versterkingen moeten komen. De oefenmeester kreeg al bijval van Steven Berghuis, die zijn zorgen uitte in een interview met AT5. "Ik heb die dingen ook gelezen van spelers in de pers. Ik snap hun zorgen. Ook dat ze die naar mij uitspreken. Maar ik weet met welke spelers we bezig zijn. Als we die hebben, worden we echt structureel beter. Ik kan ook niet wachten tot ze in het vliegtuig stappen."