Steijn maakt zich zorgen

Steijn snakt naar Ajax-versterkingen: 'Kan niet op die manier, moet kwaliteit bij'

29 juli 2023 om 18:28
Laatste update: 31 juli 2023 om 11:07

Ajax-trainer Maurice Steijn heeft na afloop van de pijnlijke 3-1 nederlaag tegen FC Augsburg erkend dat de Amsterdammers behoefte hebben aan versterkingen. De trainer geeft aan geschrokken te zijn van de wijze waarop de tegendoelpunten vielen. 

"We hebben wel fases gedomineerd en creëerden kansen. Alleen geef je uit het niks drie goals weg", aldus Steijn in gesprek met Voetbal International. "Dat baart zorgen, dat kan ik niet ontkennen. Dat kan niet op die manier. Er moet kwaliteit bij, zeker. Je kunt zo hard trainen en duidelijk zijn als je wil, maar je ziet ook onze kwetsbaarheid en dat heeft met kwaliteit te maken. Er moeten spelers bij."

Steijn, die zag hoe eerste doelman Géronimo Rulli bij alle drie de tegentreffers een negatieve hoofdrol speelde, haalt het slot van de wedstrijd aan als voorbeeld. "Als je vandaag zag hoe we de laatste tien minuten speelden, met Tahirovic centraal achterin en een linksback (Anass Salah-Eddine, red.) op rechts... Dat is Ajax-onwaardig."

"Ik wil geen klaagzang ophangen, want we hebben net een goede trainingsweek achter de rug", voegt de 49-jarige oefenmeester daar aan toe. "De jongens hebben hard gewerkt, maar uiteindelijk missen we gewoon kwaliteit. Het geld voor Timber (naar Arsenal vertrokken, red.) is pas anderhalve week geleden binnengekomen, daarna mochten we pas handelen." 

Contact met Mislintat
Steijn heeft al aan directeur voetbalzaken Sven Mislintat aangegeven dat hij het liefst zo snel mogelijk versterkingen wil kunnen verwelkomen. "Daar hebben we het al over gehad. Sven is het daarmee eens, maar hij bepaalt het niet alleen. Er zit een heel apparaat achter waar hij afspraken mee heeft gemaakt (de clubleiding, red.). Hetgeen vorig jaar fout is gegaan, er is toen ongelofelijk veel geld uitgegeven, moet nu gerepareerd worden. Dus: één eruit, dan één erin. Voor een coach is dat natuurlijk niet prettig, je loopt achter de feiten aan. Maar het is wel zoals het is op dit moment is."