Van den Boomen over versterkingen

Van den Boomen ziet wat Ajax mist: 'Duidelijk dat we achterin nog wat zoeken'

29 juli 2023 om 17:54
Laatste update: 31 juli 2023 om 11:06

Branco van den Boomen hoopt dat Ajax zich snel gaat versterken in de defensie. De middenvelder erkent na afloop van de 3-1 nederlaag tegen FC Augsburg dat de Amsterdammers een stukje volwassenheid ontberen. 

"Ik heb een beetje gemengde gevoelens", aldus Van den Boomen na afloop van het duel voor de camera van Ziggo Sport. "Ik denk dat er goede fases tussen zaten, maar we hebben ook te veel fouten gemaakt. Veel slordigheden, niet alleen bij de goals, maar bij meerdere momenten. We verloren de bal vaak, waardoor we veel kansen weggaven. Aan de andere kant creëerden we ook veel kansen. Meer dan zij."

"Het begin van de eerste en tweede helft was goed van onze kant", vervolgt de van Toulouse overgekomen spelverdeler. "Veel goede combinaties en met goed druk zetten. We krijgen steeds meer patronen te zien. Na de 1-1 ben je de betere ploeg, maar dan valt die 2-1 uit een countermoment." Ondanks de nederlaag en de grote hoeveelheid fouten blijft Van den Boomen rustig. "Het is jammer, maar beter nu dan in de competitie."

Van den Boomen strooide weer veel met passes. Hij wil daarnaast ook een stukje karakter toevoegen. "Omdat ik de KKD heb meegemaakt, kan ik voor wat meer volwassenheid en mentaliteit zorgen. Ik ben van ver gekomen en wil ook iets laten zien. Die energie wil ik overbrengen op de groep. Dat gaat tot nu toe prima. Ik wil belangrijk zijn en het beste eruit halen."

Defensieve versterking(en)
De oud-speler van onder meer FC Eindhoven, die tegen Augsburg nog even de aanvoerdersbrand droeg, hoopt dat hij snel wat nieuwe teamgenoten kan verwelkomen. "Het is duidelijk dat we achterin nog wat zoeken. We zijn daar op zoek naar volwassenheid. Daar kunnen we als team nog heel veel stappen door zetten."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Gill Swerts!