'Chelsea wijst huurdeal van Juve rond Lukaku af'

'Juventus tast mis voor Lukaku: Chelsea niet geïnteresseerd in voorstel'

29 juli 2023 om 11:11
Laatste update: 29 juli 2023 om 11:13

Het lijkt steeds moeilijker te worden voor Juventus om Romelu Lukaku aan te trekken. De tifosi zien de komst van de spits niet zitten, financieel gaat de Italiaanse topclub door zwaar weer en bovendien heeft Chelsea FC nu een huurconstructie afgewezen. De Londenaren willen enkel verkopen.

Tuttosport doet uit de doeken hoe Juventus de voorbije dagen werk heeft gemaakt van een huurdeal rond Lukaku. Dat voorstel is ook op Stamford Bridge beland, maar de sportieve bazen hebben dat meteen van tafel geveegd. Chelsea is niet geïnteresseerd in een nieuwe verhuurperiode van Lukaku. Enkel een definitieve transfer, liefst voor een zo hoog mogelijk bedrag, kan The Blues overtuigen. Eerder werd een schatting gemaakt van een vraagprijs van rond de 45 miljoen euro.

Chelsea kan het geld goed gebruiken, aangezien het vrijdag van de UEFA een boete kreeg wegens het schenden van de Financial-Fair Play-voorschriften. Juventus werd óók gestraft en zal komend seizoen niet in de Conference League uitkomen. Daarnaast moet de Oude Dame een boete van tien miljoen euro betalen, iets wat de koopkracht van de club niet ten goede komt. 

Lukaku maakte in 2011 de overstap naar Chelsea van RSC Anderlecht en beleeft een bijzonder wisselvallige carrière. De spits speelde sindsdien voor West Bromwich Albion, Manchester United, Internazionale en Chelsea en maakte sinds 2014 meerdere uitstappen, waar clubs in totaal ruim driehonderd miljoen euro voor uitgaven.