Steijn krijgt positieve signalen: 'Ik voel dat ik dicht tegen eerste team aan zit'

Steijn krijgt positieve signalen: 'Ik voel dat ik dicht tegen eerste team aan zit'

27 juli 2023 om 10:40
Laatste update: 27 juli 2023 om 10:43

Mika Godts hoopt op een plek in de hoofdmacht van Ajax. De achttienjarige buitenspeler, die ook op het middenveld uit de voeten kan, maakt op het trainingskamp in Duitsland een sterke indruk. Dat weet hij zelf ook.

Ajax speelde woensdag in Beieren een onderlinge partij. Door de absentie van Mohammed Kudus en de afwezigheid van Steven Bergwijn, die alleen loopwerk verrichtte, stond Godts in de 'basisploeg'. Als rechtsbuiten. "Het voelt onnatuurlijk", lacht de van origine linksvoor tegenover Het Parool. "Naar binnen komen, schieten, combineren. Het voelt op rechts of ik steeds op mijn verkeerde been uitkom."

Het gaat snel met Godts, die een halfjaar geleden werd overgenomen van KRC Genk en in de tweede seizoenshelft voornamelijk bij Jong Ajax speelde. Nu klopt hij op de deur bij de hoofdmacht. "Ik heb het heel erg naar mijn zijn, ik woon met mijn oudere broer in de buurt van Amsterdam. Hij is een beetje mijn personal assistant. En ook voetballend gaat het mij goed. Ik hoop dat ik kan aansluiten bij het eerste team. Ik voel dat ik er dicht tegenaan zit."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!