PSV zet in op nog drie versterkingen: 'Kun je met huidige budget invullen'

PSV zet in op nog drie versterkingen: 'Kun je met huidige budget invullen'

28 juli 2023 om 07:12
Laatste update: 28 juli 2023 om 09:42

Earnest Stewart mikt nog op drie versterkingen voor PSV deze zomer. Dat vertelt de technisch directeur in gesprek met Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. De Eindhovenaren willen bijvoorbeeld inspelen op een eventueel vertrek van Ibrahim Sangaré.

"We willen ons verdedigend nog versterken, absoluut", is Stewart duidelijk over mogelijke aanwinsten. "Ons streven is om in deze transferperiode nog een rechtsbenige centrale verdediger en een defensieve middenvelder binnen te halen. Daarnaast richten we ons na het vertrek van Xavi Simons op een aanvallende speler voor die linie, die zijn positie in het team kan overnemen."

Het halen van een defensieve middenvelder hangt volgens Stewart af van een eventueel vertrek van Sangaré. Het is een uitgaande transfer die voortdurend op de loer ligt. "Als je dit soort afspraken maakt met een speler, dan weet je dat je afhankelijk bent", refereert Stewart aan de gelimiteerde afkoopsom van 37,5 miljoen euro. "We kunnen wel morgen een deadline bij hem neerleggen, maar dat heeft geen zin. Als er morgen een club komt en die neemt de pinpas mee en is bereid de afgesproken transfersom te betalen, dan is hij weg."

PSV verwacht financieel in ieder geval geen problemen. De Eindhovenaren zoeken bij een minder budget in een lagere prijsklasse. "Met het huidige budget zou je alle drie gewenste posities kunnen invullen, tuurlijk, dat kan altijd, want dan kom je in een lagere prijsklasse terecht. Uiteindelijk draait het ook gewoon daar om: wat moeten we als club betalen voor een speler?"