Liverpool bevestigt: captain Henderson trekt voor 14 miljoen naar Saudi-Arabië

Liverpool doet officieel zaken met Saudi-Arabië: 14 miljoen voor Henderson

27 juli 2023 om 13:28
Laatste update: 27 juli 2023 om 17:36

Het hing al lange tijd in de lucht, maar Liverpool heeft het vertrek van Jordan Henderson nu ook echt officieel gemaakt. De aanvoerder trekt na twaalf jaar Anfield de deur achter zich dicht en maakt een transfer naar Al Ettifaq, waar hij samen gaat werken met Liverpool-icoon Steven Gerrard.

De 33-jarige Henderson tekent een contract voor drie jaar in het steenrijke Saudi-Arabië. Liverpool ontvangt twaalf miljoen pond voor zijn aanvoerder, omgerekend een kleine veertien miljoen euro. The Reds namen de middenvelder in 2011 voor achttien miljoen euro over van Sunderland. Henderson gaat bij Al Ettifaq dus spelen onder Steven Gerrard, het icoon waarmee hij nog vier jaar samenspeelde bij Liverpool.

Henderson kwam in totaal twaalf jaar uit voor Liverpool en haalde een hoop prijzen binnen met de club. Zo won hij de Champions League, werd hij Engels kampioen en won hij de Europese Supercup en de Engelse FA Cup. Henderson kwam tot 492 wedstrijden voor Liverpool en scoorde 33 keer in die duels. De kans lijkt groot dat Virgil van Dijk zijn aanvoerdersband zal overnemen.