Bassey 'schoorvoetend' akkoord met Fulham: 'Hij beschouwt transfer als stap terug'

'Pijnlijke transfer' Bassey: 'Hij staat niet te springen om naar Fulham te gaan'

27 juli 2023 om 09:27

Calvin Bassey is 'schoorvoetend' akkoord gegaan met een transfer naar Fulham, weet het Algemeen Dagblad, dat spreekt van een 'pijnlijke transfer'. De Nigeriaanse verdediger verlaat Ajax na één seizoen.

Ajax betaalde in de zomer van 2022 23 miljoen euro voor Bassey, die gedurende het seizoen naar de reservebank werd verdreven. De linkspoot wilde onder Maurice Steijn met een schone lei beginnen, maar krijgt die kans niet. Op het moment dat Fulham zich concreet meldde, dacht Bassey niet aan een exit. 'Vertrekken uit Amsterdam is dan totaal nog geen optie voor de amicale en zorgzame Bassey, met wie zijn teamgenoten weglopen', schrijft het AD.

De ochtendkrant schetst dat Bassey door Ajax 'naar de uitgang is geduwd'. Bij Fulham dreigt een leegloop. Trainer Marco Silva kan naar Saudi-Arabië, terwijl sterspeler João Palhinha ook weg lijkt te gaan. 'Mede door die roerige situatie beschouwt Bassey een transfer als een sportieve stap terug, zeker nu hij met een schone lei denkt te kunnen beginnen bij Ajax.' Bij Fulham is het perspectief op speeltijd groter, terwijl hij ook meer gaat verdienen dan bij Ajax.

Nadat Ajax een akkoord met Fulham had bereikt en Steijn Bassey had medegedeeld dat er geen plek voor hem was, vond de verdediger een overeenstemming met de Engelse club. 'Nog altijd staat de verdediger - bij monde van zijn management - niet bepaald te springen om naar Londen te verkassen. Steeds meer komt hij echter ook tot de conclusie dat zijn droom om bij Ajax te slagen, wel eens in een nachtmerrie kan eindigen als hij blijft.'

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!