Lovende woorden voor Messi: 'Er is een last van zijn schouders gevallen'

Lovende woorden voor Messi: 'Er is een last van zijn schouders gevallen'

26 juli 2023 om 08:29

Gerardo Martino, trainer van Inter Miami CF, is dolblij met de prestaties van Lionel Messi. De Argentijnse ster tekende in de nacht van dinsdag op woensdag voor twee goals en een assist in de met 4-0 gewonnen Leagues Cup-wedstrijd tegen Atlanta United.

Messi luisterde zijn debuut in Amerika al op met een winnende treffer, inmiddels staat de teller al op drie goals en een assist. "De komst van Leo en Busi (Sergio Busquets, red.) heeft de andere jongens heeft enorm veel zelfvertrouwen gegeven. Ze voelen zich nu gedragen door grote spelers en daardoor vrijer", zegt Martino, die bij FC Barcelona en de nationale ploeg van Argentinië samenwerkte met Messi, tegen Amerikaanse media.

In 2016 werkten Messi en Martino voor het laatst samen. Laatstgenoemde ziet dat de 35-jarige aanvaller positief veranderd is. "Bij Leo is een last van zijn schouders gevallen na alles wat hij met de nationale ploeg heeft gepresteerd", doelt hij op de winst van de Copa América en de WK-eindzege. "Dat is aan alles te zien. Ik zie gewoon dat hij nu weer vrijuit speelt. En als een speler met die kwaliteiten in zijn hoofd vrij is, dan staat ons nog veel moois te wachten."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!