'Witte rook in Rotterdam: Danilo vertrekt voor ruim zes miljoen bij Feyenoord'

'Witte rook in Rotterdam: Danilo vertrekt voor ruim zes miljoen bij Feyenoord'

25 juli 2023 om 15:25
Laatste update: 25 juli 2023 om 15:33

Danilo vertrekt definitief bij Feyenoord. De Rotterdammers zijn dinsdag tot een overeenstemming gekomen met Rangers FC. In Schotland gaat de Braziliaanse spits tot medio 2028 tekenen, weet het Algemeen Dagblad

Zelf is Danilo 'nagenoeg rond' met Rangers, klinkt het. Naar verwachting vliegt de aanvaller in de komende dagen naar Glasgow om gekeurd te worden en te tekenen. Feyenoord incasseert, inclusief bonussen, een bedrag dat ruim boven de zes miljoen euro uitkomt. Danilo, die vorig seizoen transfervrij overkwam van Ajax, laat De Kuip met deze transfer na één jaar achter zich.

Feyenoord wilde het onderste uit de kan voor Danilo en wees eerder drie aanbieden van Rangers af. In Schotland moet de Braziliaan concurreren met Sam Lammers en Cyriel Dessers. Met de transfersom die de Rotterdammers voor Danilo ontvangen gaat Feyenoord op zoek naar een vervanger. Cercle Brugge-spits Ayase Ueda is nadrukkelijk in beeld voor die vacature.

Danilo begon het afgelopen seizoen als basisspeler, maar werd door Santiago Gimenez naar de bank verdreven. In totaal speelde hij 48 officiële wedstrijden voor de Stadionclub, waarin hij veertien keer scoorde en vier assists gaf.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!