Done deal: Sabitzer verlaat Bayern München voor nieuw avontuur bij Dortmund

Done deal: Sabitzer verlaat Bayern München voor nieuw avontuur bij rivaal

24 juli 2023 om 19:29
Laatste update: 24 juli 2023 om 19:47

Marcel Sabitzer heeft Bayern München verlaten voor een nieuw avontuur bij Borussia Dortmund. De topclub uit Dortmund maakt de transfer van de Oostenrijker maandagavond bekend via de officiële kanalen. 

Het is geen grote verrassing dat Sabitzer komend seizoen in het shirt geel-zwarte shirt speelt. Eerder werd door verschillende Duitse media al gemeld dat de 71-voudig international al akkoord was met Dortmund over een transfer. BVB maakt naar verluidt ongeveer negentien miljoen euro over naar Bayern.

Het afgelopen seizoen werd Sabitzer door Dortmund verhuurd aan het Manchester United van Erik ten Hag. Nu moet hij de rol van de vertrokken Jude Bellingham gaan overnemen. Raphaël Guerreiro maakte eerder deze zomer de omgekeerde overstap: hij verruilde Dortmund voor Bayern.

"Ik kan niet wachten om eindelijk het Borussia Dortmund-shirt te dragen", zegt Sabitzer op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "De gesprekken met Dortmund waren uitstekend. Ze hebben me laten zien hoe ambiteus de club is. Ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!