Winkels: 'Elk gerucht rondom De Jong kun je gelijk in de prullenbak gooien'

'Elk gerucht rondom Frenkie de Jong kun je gelijk in de prullenbak gooien'

24 juli 2023 om 16:20
Laatste update: 24 juli 2023 om 16:35

Frenkie de Jong wil absoluut niet weg bij FC Barcelona, weet Edwin Winkels. De in Barcelona wonende schrijver en journalist geeft in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur, aan dat de middenvelder zeer gewaardeerd wordt in Camp Nou.

"Er wordt zoveel gepraat in het voetbal", begint Winkels in #DoneDeal. "Hij wil zelf echt niet weg bij Barcelona. Het afgelopen jaar hebben ze gezien hoe belangrijk hij is in het spel van Barcelona. Dit jaar zijn ze bezig geweest om een nieuwe Sergio Busquets te vinden voor het versterken van het middenveld, naast De Jong, Pedri en Gavi. Zij hebben de toekomst."

"Nieuwkomers Ilkay Gündogan (32) en Oriol Romeu (31) zijn dertigers, maar dat is puur om de gaten in het middenveld te vullen", vervolgt Winkels. "Zij zullen om De Jong heen gaan spelen. Elk gerucht rondom De Jong kun je gelijk in de prullenbak gooien."

Moeilijk jaar
Winkels denkt dat Barcelona desalniettemin een moeilijk jaar tegemoet gaat. "De club heeft vorig jaar Robert Lewandowski aangetrokken. Ze mogen spelers inschrijven, maar moeten ook spelers verkopen. Een veel beter team dan vorig jaar zal het niet zijn."

"Barcelona moet vooral kijken hoe het zonder Busquets gaat", zei Winkels, die de middenvelder zag vertrekken naar Inter Miami CF. "Ze hebben een generatie lang met hem op het middenveld gespeeld. Alle mannen die werden aangetrokken om hem daar te vervangen, zijn mislukt. Zij konden het niveau niet halen. Barcelona blijft een ploeg met problemen. Ze zijn vrolijk geworden door het kampioenschap van afgelopen seizoen, maar er zullen komend seizoen geen volle stadions zijn omdat Camp Nou wordt gerenoveerd. Ik denk dat het een moeilijk jaar wordt."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!