Edwin Winkels: 'Ongetwijfeld zullen ze goed meekunnen met Messi bij Inter Miami'

Inter Miami zet Barça-iconen om Messi heen: 'Alleen Xavi ontbreekt nog'

24 juli 2023 om 22:00

Edwin Winkels zag de FC Barcelona-reünie aankomen bij Inter Miami, zo vertelt de in Barcelona gevestigde schrijver en journalist in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur. Nadat Lionel Messi Paris Saint-Germain verliet voor de MLS, volgden Sergio Busquets en Jordi Alba. Winkels denkt dat er meer voormalig teamgenoten zullen volgen.

"Voor de banden is het hartstikke leuk", aldus Winkels. "Je zag het aankomen. Iedereen had het erover dat Messi terug zou komen bij Barcelona óf voor het geld naar Saudi-Arabië zou gaan. Eigenlijk voelde je hier al aan dat Miami hem trok. Er gingen ook al verhalen dat Busquets daar wel zin in had. Als laatste kwam Alba erbij, dus ze hoeven allemaal niet te treuren."

Ook Andrés Iniesta zou een aanbieding uit Miami op zak hebben. De Spanjaard vormde samen met Messi en Xavi Hernández de basis voor het wereldberoemde tiki-taka-elftal. "Het hoogtepunt van deze spelers was meer dan tien jaar geleden bij Barcelona onder Pep Guardiola. Daar konden ze elkaar blindelings vinden en waren ze belangrijk voor elkaar", klinkt het. "Alleen Xavi zou er nog bij moeten in het team van Miami, maar hij voetbalt niet meer. Het idee is heel leuk en ongetwijfeld zullen ze goed meekunnen in de Major League Soccer."

Winkels denkt dat Messi een vinger in de pap heeft bij het transferbeleid van Inter Miami. Zo meldden diverse media dat Luis Suárez, één van de beste vrienden van de Argentijnse superster, een overstap naar Inter Miami wel ziet zitten. "Messi zal wel wensen hebben gehad. Ik denk dat ze ook hebben gevraagd of Busquets moet komen en dat Messi gelijk 'ja' heeft gezegd. De eigenaren van Inter Miami zijn ook niet gek. Zo lang ze het geld hebben, zullen ze proberen om een dreamteam op te bouwen."

Gerardo Martino
In het seizoen 2013/2014 was Gerardo Martino de trainer van Messi bij FC Barcelona. Nu zijn de twee herenigd bij Inter Miami. "Aanvankelijk werd gedacht bij Barcelona dat het goed voor Messi zou zijn om Martino als trainer aan te stellen, omdat het landgenoten van elkaar zijn. Dat jaar was echter een volledige mislukking", legt Winkels uit. "Hij kon niet omgaan met de druk en al die spelers. Hij zei in een interview ook dat dit het moeilijkste jaar uit zijn trainerscarrière is geweest. Het is altijd goed om een tweede poging te wagen. Ik denk dat Messi wel happy met hem is. Altijd fijn om een Argentijnse trainer te hebben, dat maakt het een stuk makkelijker."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!