Bosz keert tevreden terug naar Nederland

Bosz keert tevreden terug van trainingskamp: 'Hij mag zich nu laten zien'

22 juli 2023 om 23:41

Peter Bosz keert tevreden terug naar Nederland na het trainingskamp van PSV. De Eindhovenaren sloten het laatste oefenduel winnend af tegen FC Augsburg en de oefenmeester ziet dat er stappen worden gezet binnen de ploeg. 

Bosz zag zijn ploeg zaterdag met 2-1 van Augsburg winnen en bovendien raakte geen enkele speler van de Eindhovenaren geblesseerd. "Ik zie ook dat we goede stappen zetten in de speelwijze en conditioneel vooruit gaan. Dat zijn dingen waarover ik tevreden ben", stelt Bosz, opgetekend door het Eindhovens Dagblad. "Vandaag (zaterdag, red.) vond ik vooral dat het eerste team bij het zetten van druk de goede beslissingen nam en soms toonde hoe we willen spelen."

De oefenmeester is onder de indruk van Isaac Babadi, die wellicht de grote schoenen van de vertrokken Xavi Simons moet gaan vullen. "Hij krijgt nu de mogelijkheid om zich te laten zien, maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor Emmanuel (Van de Blaak, red.)", meent Bosz, die nog wel een aantal versterkingen verwacht. Bosz bemoeit zich niet met de taken van technisch directeur Earnest Stewart. "Het ligt bij hem en daar is het op zijn plek. Wat betreft de keuzes voor het elftal: die maak ik pas als het om het echie gaat", besluit Bosz.