Heitinga wilde door als Ajax-assistent: 'Dat heeft Mislintat ook kapotgemaakt'

Jansen nog niet klaar met Mislintat: 'Die man richt alleen maar schade aan'

20 juli 2023 om 16:40

Het was voor John Heitinga 'geen enkel probleem' geweest om bij Ajax aan de slag te gaan als assistent-trainer. Dat vertelt zaakwaarnemer Rob Jansen. Technisch directeur Sven Mislintat stak daar echter een stokje voor.

Mislintat vond het geen optie om Heitinga aan te stellen als rechterhand van hoofdtrainer Maurice Steijn, die toen nog niet benoemd was. "Ik heb nooit meegemaakt dat een hoofdtrainer een stap terug deed als assistent", lichtte de Duitser begin juni toe. Het zit Jansen nog altijd niet lekker. "Als Mislintat wat slimmer was geweest...", zegt hij in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

"Had gewoon vanaf het begin gezegd: John, jij wordt geen hoofdtrainer, want we vinden je er nog niet klaar voor. Maar zoals afgesproken en contractueel overeengekomen word je assistent van de nieuwe hoofdtrainer. Ga met hem praten en ga kijken of jullie het met elkaar kunnen vinden."

De kans dat Heitinga een rol in de technische staf van Steijn had geaccepteerd, was volgens Jansen 'heel groot' geweest. "Dat had John gedaan, dat was geen enkel probleem. Maar dat heeft Mislintat ook kapotgemaakt. Die man richt alleen maar schade aan."