Van de Beek bevestigt na emotionele treffer: vertrek bij United is mogelijk

Van de Beek laat zich uit over toekomst bij United na emotionele treffer

19 juli 2023 om 18:05

Donny van de Beek bevestigt dat hij deze zomer kan vertrekken bij Manchester United. De 26-jarige middenvelder wil op zoek naar meer speeltijd.

Van de Beek kwam afgelopen seizoen niet verder dan zeven Premier League-optredens, waarvan twee als basisspeler. Tot overmaat van ramp liep hij in januari een zware knieblessure op, die hem de rest van het seizoen aan de kant hield.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Manchester City

  • logo

    Manchester United

Van de Beek kwam in 2020 nog met hoge verwachtingen over van Ajax, maar heeft die niet kunnen inlossen op Old Trafford. Daarom zou de aanvallende middenvelder deze zomer een transfer kunnen maken, liet hij weten na het oefendul met Olympique Lyon, waarin hij op fraaie wijze scoorde met een volley.

"Het is op dit moment nog lastig om te zeggen waar mijn toekomst ligt", zegt Van de Beek onder meer tegen The Manchester Evening News. "Ik ben hersteld van mijn blessure en ben weer fit. Na een paar weken getraind te hebben maakte ik nu weer mijn eerste minuten. Maar elke dag kan er iets gebeuren, zeker in voetbal. We zullen zien."

De negentienvoudig international wil de deur voor een langer verblijf bij United nog niet helemaal sluiten. "Maar het is ook mogelijk dat ik vertrek, het ligt nog open. Ik focus mij op fit worden."

The Mancunians betaalden veertig miljoen euro aan Ajax voor Van de Beek, die in zestig optredens niet verder kwam dan twee goals en zes assists.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!