Dolblije Onana reageert op transfer: 'United is onweerstaanbaar'

Dolblije Onana reageert op transfer: 'United is onweerstaanbaar'

19 juli 2023 om 09:34

Andre Onana moet nog officieel gepresenteerd worden, maar de doelman neemt alvast een voorschot op zijn transfer naar Manchester United. De 27-jarige Kameroener spreekt van een 'onweerstaanbare kans'.

Britse media melden dat Onana woensdag de medische keuring ondergaat bij Manchester United, dat hem voor zo'n 55 miljoen euro overneemt van Internazionale. Hij maakte er in Milaan geen geheim van dat hij deze stap wilde maken. "Ik wil altijd nieuwe uitdagingen. Om in de Premier League en voor een club als United te kunnen spelen, is onweerstaanbaar. Alle partijen wilden deze deal laten plaatsvinden", zegt de ex-Ajacied tegen La Gazzetta dello Sport.

Onana is Inter dankbaar. De Italiaanse topclub pikte hem een jaar geleden transfervrij op bij Ajax. "Als ik was gebleven, was ik net zo gelukkig geweest. Ik heb nooit problemen gehad met Inter. Sterker nog, er is iets magisch ontstaan in Milaan dat ik maar moeilijk kan uitleggen. Ik heb hier een familie gevonden en wil iedereen bedanken. Ik voelde de liefde van de fans. Ik speelde hier slechts één jaar, maar ben voor altijd een Interista."

Bij Manchester United treedt Onana in de voetsporen van illustere voorgangers als Peter Schmeichel, Edwin van der Sar en David de Gea, die deze zomer transfervrij moest vertrekken. "Dat ik ben gekozen om deze traditie voort te zetten maakt me trots en verantwoordelijk: ik wil prijzen winnen met mijn nieuwe teamgenoten."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!