PSV-supportersvereniging pareert kritiek: 'Zonder clausule geen Xavi'

PSV-supportersvereniging pareert kritiek: 'Zonder clausule geen Xavi'

18 juli 2023 om 07:55

De supportersvereniging van PSV neemt de Eindhovense club weinig kwalijk rond het vertrek van Xavi Simons. Over de Paris Saint-Germain-clausule, waarvan de Brabanders aanvankelijk het bestaan ontkenden, is het nodige te doen.

Rob Bogaarts, voorzitter van de supportersvereniging, deelt de kritiek niet. Hij vindt het logisch dat PSV zo'n clausule in het contract van de Oranje-international opnam. "Zonder die clausule had hij nooit in Eindhoven gespeeld, daar ben ik zeker van", zegt Bogaerts tegen het Eindhovens Dagblad.

Simons keert zodoende al na één jaar terug naar PSG. "Dat is aan één kant pijnlijk. Maar we moeten vooral ook koesteren dat zo’n exceptioneel talent een jaar lang in ons stadion was te zien. Voor PSV zal het de opgave zijn om naast een vaste kern ieder jaar één of twee van zulke publiekstrekkers naar Eindhoven te halen. Misschien dat Noa Lang zo’n rol kan vervullen dit jaar."

PSG hoeft slechts zes miljoen euro te betalen voor Simons. Volgens L'Équipe gaat twee miljoen van dat bedrag overigens naar de aanvallende middenvelder zelf, wat de druiven nog zuurder maakt voor PSV.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!