'Mislintat gaf inzage in Ajax-plannen aan Tadic, die het beter vond te vertrekken'

'Mislintat gaf inzage in Ajax-plannen aan Tadic, die het beter vond te vertrekken'

18 juli 2023 om 07:20

Ajax-directeur Sven Mislintat krijgt kritiek om de wijze waarop hij het vertrek van Dusan Tadic heeft aangepakt. Volgens De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij besloot de Servische aanvaller te vertrekken, nadat hij de plannen had ingezien.

Verweij spreekt in de voetbalpodcast van de krant van 'een heel grote nederlaag'. Hoewel Tadic niet zijn beste seizoen beleefde, was hij wederom de meest waardevolle Ajax-speler. "Ze hebben in de persoon van Sven Mislintat een 'data-Duitser' aangesteld en volgens mij heb je geen betere data gehad dan Tadic de afgelopen jaren", begint Verweij, die rept van 'krankzinnige' statistieken. "En dan laat je zo'n speler gaan."

Volgens de clubwatcher trok Tadic zijn conclusies, nadat Mislintat zijn plannen had gedeeld in een onderhoud op donderdag. "De ambities van Tadic, die een absolute winnaar is, komen niet meer overeen met die van Ajax. Dat is het meest pijnlijke. Er is inzage gegeven in welke spelers ze wilden halen. Toen is Tadic tot de conclusie gekomen dat het weer een moeizaam jaar gaat worden. Hij vond het beter om te gaan vertrekken."

Verweij is kritisch op Mislintat, die de vertrekwens van de aanvoerder beter had moeten aanvoelen. "Als je dan twijfel voelt en je weet dat Noa Lang in de markt is én een terugkeer naar de Eredivisie niet uitsluit, dan moet je gewoon Noa Lang kopen. Hij speelt nu in Eindhoven. Het is allemaal wel leuk om te wachten tot er geld binnen is, maar soms moet je vooruit investeren."

Overigens heeft Ajax ook na het vertrek van Tadic nog flink wat opties op linksbuiten. Steven Bergwijn concurreert met de teruggekeerde Mohamed Daramy en talenten Mika Godts en Amourricho van Axel Dongen. Mislintat zoekt wel naar een tweede spits, achter Brian Brobbey.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!