Harde De Mos draait er niet omheen: 'PSV maakt van zichzelf een lachertje'

PSV 'lachertje' door Simons: 'Veel verzwegen, contract maakte PSV niet sterker'

17 juli 2023 om 17:35
Laatste update: 17 juli 2023 om 18:19

Aad de Mos vindt dat PSV 'een lachertje' van zichzelf heeft gemaakt, door de exit van Xavi Simons. De voormalig trainer van de Eindhovenaren denkt ook dat PSV Simons beter had kunnen huren.

Paris Saint-Germain heeft de terugkoopclausule in het contract van Simons gelicht en de speler is nu ook akkoord met een terugkeer, waardoor PSV met slechts vier miljoen euro achterblijft. In gesprek met het Eindhovens Dagblad is De Mos duidelijk over de situatie. "Er is natuurlijk veel verzwegen, over die clausule. Het contract heeft PSV natuurlijk niet sterker gemaakt."

PSV nam Simons vorig jaar transfervrij over. De Mos denkt dat de nummer twee van de Eredivisie Simons beter had kunnen huren, in verband met de terugkoopoptie. "Je had een huuroptie kunnen maken en dan zeggen: hij gaat bij ons spelen en we gaan van hem waarschijnlijk een betere speler maken, maar dat moet ook geld opleveren. De eerste constructie die je dan kunt maken is een optie tot koop."

"Als hij nu vier miljoen zou moeten kosten, want volgens de laatste berichten houdt PSV dat bedrag over aan Simons, dan had je ook kunnen zeggen: als hij zo veel goals en assists maakt, komt er tien tot twintig miljoen bij", vervolgt De Mos. "Dit is natuurlijk een bedrag... Dat is een lachertje voor Paris Saint-Germain. PSV maakt van zichzelf ook een lachertje, door dit bedrag."