'Simons-saga bereikt kookpunt: Ten Hag mengt zich, PSG doet Spurs voorstel'

'Simons-saga bereikt kookpunt: Ten Hag mengt zich, PSG doet Spurs voorstel'

17 juli 2023 om 13:30
Laatste update: 17 juli 2023 om 13:51

Ook in de internationale pers is er veel te doen om de toekomst van Xavi Simons. In Italië wordt de vertrekkende PSV'er gelinkt aan Tottenham Hotspur, terwijl Manchester United en Erik ten Hag zich al zouden hebben gemeld bij Paris Saint-Germain.

Simons verlaat PSV op zeer korte termijn voor PSG, dat zes miljoen euro voor hem betaalt. Het is nog niet zeker dat de twintigjarige Oranje-international, die maandag om 14.00 uur meer zal vertellen over zijn toekomst, komend seizoen ook daadwerkelijk in Parijs gaat voetballen. Als Kylian Mbappé en Neymar nergens heen gaan, is de kans op speeltijd gering en lonkt een huurperiode.

PSV gaat geen poging wagen om hem terug te halen en het ligt voor de hand dat RB Leipzig met Simons aan de haal gaat, maar vanuit Frankrijk en Italië klinken er ook andere geruchten. Zo meldt L'Équipe dat Manchester United zich bij PSG heeft gemeld. Erik ten Hag zou graag - op huurbasis - aan de slag willen met zijn landgenoot. De plannen van United om de Simons mét koopoptie te huren, lijken echter niet heel veel kans van slagen te hebben.

Tottenham
Volgens de Italiaanse transferexpert Gianluca Di Marzio is het niet ondenkbaar dat Simons alsnog in de Premier League belandt. Tottenham Hotspur zou een voorstel hebben gekregen: als Harry Kane groen licht krijgt om naar het Parc des Princes te komen, is PSG bereid om Simons naar Noord-Londen te sturen. Het is geen geheim dat Spurs interesse heeft in de winnaar van de VP Award 2023.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!