Timber bedankt Mislintat: 'Daarom heeft Ajax deze zomer normaal meegewerkt'

Timber bedankt Mislintat: 'Daarom heeft Ajax deze zomer normaal meegewerkt'

14 juli 2023 om 20:52

Jurriën Timber is Sven Mislintat dankbaar. De verdediger vindt dat de Ajax-directeur zich soepel heeft opgesteld, waardoor hij zonder gedoe een transfer naar Arsenal kon maken. Ook heeft Timber er even over nagedacht om toch in Amsterdam te blijven.

Vrijdag werd de overgang van Timber naar Arsenal na lang wachten officieel. Voor de camera van de NOS krijgt de Oranje-international de vraag of Mislintat een traantje heeft gelaten door dat nieuws. "Dat niet. Ik had laatst nog een goed gesprek met hem, over dat alles heel netjes is gegaan."

"Hij vond het heel mooi dat ik vorig seizoen nog heb verlengd, op het moment dat ik ervoor koos om te blijven", vervolgt Timber. "Daarom heeft Ajax deze zomer ook op een normale manier meegewerkt. Die communicatie was top, dus ook een bedankje voor Sven. Ik laat Ajax met een trots gevoel achter. Misschien kan ik, hopelijk, ooit een keer terugkeren."

Timber dacht ook nog even na over een langer verblijf bij Ajax, maar uiteindelijk was de keuze snel gemaakt. "Het zit altijd in de overweging, maar de keuze was niet heel moeilijk toen het verderging met Arsenal en ik gesprekken met ze voerde', vertelt hij aan de Ajax-kanalen. "Op een gegeven moment dacht ik: misschien is het nu wel een goed moment om de stap te gaan maken. Ik denk dat de meeste mensen weten dat ik niet zomaar een stap zou maken en Ajax niet zomaar zou verlaten."