Arsenal verwelkomt Timber met fraaie video: 'Altijd al fan van deze club'

Timber: 'Ik was altijd Arsenal-fan, Van Persie en Henry mijn favoriete spelers'

14 juli 2023 om 16:34

Jurriën Timber is altijd al fan geweest van Arsenal. Dat zegt de verdediger, die voor maximaal 45 miljoen euro overkomt van Ajax, op de website van de Noord-Londenaren.

The Gunners verwelkomen Timber met een fraaie video, met onder meer hoogtepunten van landgenoot Dennis Bergkamp. "Ik ben altijd fan geweest van Arsenal", zegt de Oranje-international. "Het kwam door mijn broers. Zij waren Arsenal-fans en ik vond het geweldig om Arsenal te zien spelen. Ze hadden grote spelers, de manier waarop ze speelden, de stijl. Ik hou gewoon van de club."

"Ik keek natuurlijk graag naar Robin van Persie en Thierry Henry. Dat waren mijn favoriete spelers", vervolgt Timber, die met rugnummer twaalf gaat spelen. "Er zijn een paar spelers die van Ajax naar Arsenal zijn gegaan, maar het zijn er niet veel. Ik vind het bijzonder om hier als Ajacied te zijn en het is bijzonder dat ze jou opmerken en me zien als de speler die ik ben."

Timber stelt zeer enthousiast te zijn. "Ik kijk ernaar uit om voor deze prachtige club te spelen." Op welke positie dat is, maakt hem niet uit. "Ik heb het geluk dat ik als centrale verdediger, rechtsback en soms zelfs als middenvelder kan spelen. Ik hou er gewoon van hoe Arsenal speelt. Het is een beetje vergelijkbaar met Ajax. Ik hou ervan om op te bouwen van achteruit. In de manier van spelen van beide clubs zie ik veel overeenkomsten."