'Mislintat en Hendriks komen met bijzonder initiatief voor voetbaltop van Ajax'

'Mislintat en Hendriks komen met initiatief voor voetbaltop van Ajax'

11 juli 2023 om 21:49
Laatste update: 12 juli 2023 om 08:59

Op initatief van directeur voetbalzaken Sven Mislintat en Chief Sports Officier Maurits Hendriks heeft de directie van Ajax een speciaal 'trainingskamp' belegd. In landgoed Duin en Kruidberg, gelegen in het Noord-Hollandse Santpoort-Noord, kwam de voetbaltop van de Amsterdammers bijeen, meldt De Telegraaf.

Over een kleine twee weken gaat de selectie van Ajax op trainingskamp naar Duitsland. De voetbaltop van de club, met daarin alle vooraanstaande directeuren, heeft nu echter al een 'trainingskamp' belegd. 'De directie, het voetbalmanagement, de technische staven van Ajax 1, Jong Ajax, de jeugd en de vrouwen werden vanwege het grote aantal nieuwelingen bijgespijkerd in hetgeen waar Ajax voor staat en waar de club de komende jaren naartoe wil', zo schrijft De Telegraaf.

In totaal verbleef de Ajax-top anderhalve dag in landgoed Duin en Kruidberg. Betrokkenen bestempelen de bijeenkomst als 'nuttig', zo klinkt het. Voor zover bekend organiseerde Ajax niet eerder een dergelijk iets voor de voetbaltop.

In de afgelopen maanden hebben er op directiegebied veel mutaties plaatsgevonden bij Ajax. Onder meer Mislintat, Hendriks, Jan van Halst en Pier Eringa werden aangesteld, terwijl namen als Edwin van der Sar, Saïd Ouaali, Danny Blind en Gerry Hamstra vertrokken.