'Ajax richt pijlen op toptalent (16) van Frankfurt, concurrentie is fors'

'Ajax richt pijlen op toptalent (16) van Frankfurt, concurrentie is fors'

11 juli 2023 om 11:26

Ajax heeft Eintracht Frankfurt-talent Kebir Ali Canpolat op de korrel. De zestienjarige aanvaller, die bij voorkeur als rechtsbuiten speelt, geniet interesse van verschillende Europese topclubs.

Canpolat speelde het afgelopen seizoen in de O17 van Frankfurt en maakte daar een dusdanig goede indruk dat een vertrek onafwendbaar lijkt, meldt de Frankfurter Rundschau op basis van berichtgeving van Sky Deutschland. Naast Ajax zouden ook Internazionale, Juventus, Liverpool, Chelsea, Arsenal en FC Barcelona de situatie rondom Canpolat nauwlettend in de gaten houden.

Naar verluidt heeft Canpolat al besloten niet bij Frankfurt te blijven. Er zou in Duitsland te weinig perspectief voor de Duitser met een Turks paspoort zijn om op korte termijn aan te sluiten bij het eerste elftal. Canpolat, die zijn interlands voor de jeugdelftallen van Turkije speelt, was het afgelopen seizoen in competitieverband bij negentien van de vijftig treffers van Frankfurt O17 direct betrokken: elf keer was hij het eindstation, achtmaal bereidde hij een treffer voor.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!