'Pikant: Lang is voor zijn transfer naar PSV aangeboden bij Ajax'

'Pikant: Lang is voor zijn transfer naar PSV aangeboden bij Ajax'

10 juli 2023 om 21:12

Het management van Noa Lang heeft de speler voor diens transfer naar PSV aangeboden bij Ajax, weet clubwatcher Mike Verweij. De Amsterdammers zagen de komst van de 24-jarige aanvaller niet zitten.

Lang zette afgelopen weekend zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij PSV. "Noa Lang wilde heel graag naar Ajax", vertelt Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. "Hij is ook door zijn management neergelegd bij Ajax. Maurice Steijn, en wie niet, is gecharmeerd door Noa Lang. Binnen Ajax werd geroepen: als je Tadic als linksbuiten hebt, Bergwijn als linksbuiten hebt en dan ook nog Lang wil halen, dan is dat te veel van het goede."

"Daarom is er nooit serieus werk van gemaakt", legt de journalist uit. "Er is gewoon onmiddellijk gezegd dat hij voor Ajax geen optie is." Lang koos uiteindelijk voor PSV, dat - mits de bonussen gerealiseerd worden - een recordbedrag betaalt voor de Oranje-international. De Eindhovenaren betalen maximaal vijftien miljoen euro aan Club Brugge.

Lang raakte maandagochtend op zijn eerste training als PSV'er geblesseerd. Aanvankelijk werd gevreesd voor een flink kwetsuur, maar de schade lijkt mee te vallen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!