'PSV bereikt akkoord met Club Brugge: Lang tekent in Eindhoven'

'PSV bereikt akkoord met Club Brugge: Lang tekent in Eindhoven'

7 juli 2023 om 09:35
Laatste update: 7 juli 2023 om 10:19

PSV en Club Brugge hebben een akkoord bereikt over de transfer van Noa Lang, meldt het Eindhovens Dagblad. De 24-jarige aanvaller wordt vrijdag medisch gekeurd in Eindhoven en sluit op korte termijn aan bij de selectie.

Donderdagavond hebben PSV en Club Brugge elkaar gevonden in de onderhandelingen, klinkt het. Lang komt op permanente basis naar Eindhoven en tekent een meerjarig contract. Blauw-Zwart wilde aanvankelijk vijftien miljoen euro voor Lang hebben, maar de verwachting is dat PSV een aantal miljoenen van de vraagprijs heeft af weten te snoepen. Volgens het ED maken de Eindhovenaren elf à twaalf miljoen euro over naar België.

Een deel daarvan zal via bonussen worden afgerekend. Naar verluidt wil Lang graag samenwerken met trainer Peter Bosz en is dat een van de redenen geweest om naar PSV te komen. Andersom zou Bosz gecharmeerd zijn van de Oranje-international, die bij PSV wordt gezien als de definitieve opvolger van Cody Gakpo. Thorgan Hazard werd het afgelopen halfjaar al gehuurd, maar was geen optie voor deze transferzomer.

Lang is vrijdagochtend al met Ali Dursun, zijn zaakwaarnemer, gesignaleerd in Eindhoven. Hoewel de belangenbehartiger nog niets wil ontkennen of bevestigen, is de deal - op de laatste formaliteiten na - in kannen en kruiken.

Via de jeugdopleiding van Feyenoord en Ajax maakte Lang in 2019 de overstap naar de hoofdmacht van de Amsterdammers. Na verhuurperiodes bij FC Twente en Club Brugge werd hij in 2021 definitief overgenomen door de Belgische club. In totaal speelde Lang 125 officiële wedstrijden in het shirt van Club Brugge. Daarin scoorde hij 38 keer en gaf hij 34 assists. In België werd hij twee keer landskampioen en won hij tweemaal de supercup.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!