Feyenoord vindt in MLS opvolger van geliefde keeperstrainer Benlahsen

Feyenoord vindt in Amerikaanse MLS opvolger van geliefde keeperstrainer Benlahsen

6 juli 2023 om 11:06

Jyri Nieminen is de nieuwe keeperstrainer van Feyenoord. De 35-jarige Fin neemt het stokje over van Khalid Benlahsen (foto), die na tien jaar bij de Rotterdammers de overstap maakte naar Jong Oranje.

Feyenoord meldt dat er een groot aantal kandidaten was, maar Nieminen kwam als beste optie uit de bus. Hij komt over uit de Verenigde Staten, waar hij werkte als Hoofd Keepers bij de New York Red Bulls.

"De zorgvuldigheid waarmee Feyenoord bij mij is uitgekomen geeft mij een heel goed gevoel", zegt Nieminen op de clubsite. "Het vervult mij dan ook met trots dat ik nu onderdeel uitmaak van deze grote club. Ik kijk ernaar uit te werken met een team van goede keepers die ook nog eens enorm veel potentie hebben."

Nieminen begon zijn coachcarrière bij de Finse voetbalbond en hij diende ook enkele clubs in zijn vaderland, voordat hij de stap naar het buitenland maakte. Naast de Amerikaanse MLS werkte hij bij de voetbalbond van Estland, de Aspire Academy in Qatar en de Orlando Pirates. In 2021 verhuisde hij van Zuid-Afrika naar de club uit New York, die onderdeel uitmaakt van de Red Bull Group.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!