'Reijnders zorgt voor gemengde gevoelens in Enschede: tonnen voor FC Twente'

'Reijnders zorgt voor gemengde gevoelens in Enschede: tonnen voor FC Twente'

5 juli 2023 om 12:46

FC Twente wilde Tijjani Reijnders iets meer dan een jaar geleden nog terughalen naar Enschede, maar moet zich nu tevreden stellen met een solidariteitsvergoeding. Dat meldt TC Tubantia.

Reijnders is hard op weg naar AC Milan, waarmee hij al een persoonlijk akkoord bereikte over een contract tot medio 2028. Volgens De Telegraaf zet AZ in op een transfersom van in totaal 25 miljoen. Mocht de 24-jarige middenvelder daadwerkelijk voor dat bedrag de overstap maken naar San Siro, dan krijgt Twente 250.000 euro. De Tukkers hebben recht op een solidariteitsbijdrage, omdat hij in de jeugd van de club speelde.

Het is voor Twente een fraaie bonus in een toch al lucratieve zomer door de transfers van onder meer Ramiz Zerrouki en Vaclav Cerny. Tegelijkertijd oordeelden de toenmalige beleidsbepalers in 2017 dat Reijnders niet goed genoeg was en moest vertrekken. Een jaar geleden kwam Twente daar op terug en leek hij voor zo'n twee miljoen terug te kunnen keren. Volgens Tubantia stond de club op het punt om spijkers met koppen te slaan, toen Reijnders zijn kans greep in Alkmaar.

Nu is het niet Twente, maar AZ dat de hoofdprijs kan ontvangen voor de dynamische middenvelder. Ook PEC Zwolle profiteert mee. De Blauwvingers krijgen zo'n 200.000 euro van de transfersom, zijn voormalige amateurclub CSV’28 heeft recht op een ton.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!