'Ik had er geen rekening mee gehouden dat Steijn zou vertrekken naar Ajax'

'Dat Steijn op pole position stond bij Ajax moesten we allemaal even verwerken'

4 juli 2023 om 20:12
Laatste update: 4 juli 2023 om 20:22

Gerard Nijkamp baalt er nog altijd van dat Maurice Steijn is vertrokken naar Ajax. De technisch directeur van Sparta Rotterdam vertelt in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur dat hij de overgang van de trainer moest verwerken.

"Ik heb het nog bij de kennismaking van de nieuwe selectie gezegd", begint Nijkamp. Sparta verloor met Steijn in de play-off-finale van FC Twente (2-1). "Het was echt een domper. We haalden nét geen Europees voetbal. Je wil die avond eigenlijk het succesvolle seizoen vieren, al is dat niet makkelijk als je een teleurstelling te verwerken hebt. Vervolgens komt in de media dat Steijn op pole position stond bij Ajax. Dat moesten we allemaal even verwerken, inclusief mezelf."

"Ik wist dat het eraan zat te komen", vervolgt Nijkamp. "Je was de clubs aan het afvinken en dan komt Ajax ineens. Toen het gebeurde was het wel even schakelen. Ik had er net als de rest van Nederland geen rekening mee gehouden. We dachten echt dat Maurice zou blijven, maar dat was helaas niet het geval."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!