VI bevestigt interesse in Bassey

VI bevestigt: Bassey hoog op verlanglijstje Brighton, dat ook Kudus bekijkt

3 juli 2023 om 19:55
Laatste update: 3 juli 2023 om 19:59

De interesse van Brighton in Calvin Bassey is inmiddels bevestigd door Voetbal International. The Seagulls, die ook gecharmeerd zijn van Mohammed Kudus, hebben de 23-jarige verdediger van Ajax hoog op hun verlanglijstje staan. 

Volgens VI had Brighton, waarvan de vermeende interesse in Bassey eerder al door Calciomercato en later Fabrizio Romano bekend werden gemaakt, afgelopen zomer al verregaande interesse in de linkspoot. De international van Nigeria koos echter voor Ajax, waar hij allesbehalve een overtuigend debuutseizoen beleefde. 

Ondanks het afgelopen jaar, waarin Bassey bij vlagen een matige indruk maakte, heeft Brighton hem nog altijd wel hoog zitten. Wat hem mogelijk extra interessant maakt, is het feit dat hij in het verleden speelde in de jeugd van Leicester City. Dat maakt van hem in de Premier League een home grown speler.

Ajax betaalde afgelopen zomer 23 miljoen euro, exclusief bonussen, aan Rangers FC voor de diensten voor Bassey. Het is nu aan directeur voetbalzaken Sven Mislintat om te bepalen of de verdediger een nieuwe kans verdient in Amsterdam. Naast Bassey prijkt ook Kudus nog altijd op het verlanglijstje van Brighton, dat zich eerder op maandag versterkte met de Nederlandse doelman Bart Verbruggen. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!