'Mensen hebben hem belachelijk gemaakt, maar Bassey kan gewoon verdedigen'

Van Hanegem uit vertrouwen in bekritiseerde Ajax-aankoop: "Ik vond dat zo erg"

30 juni 2023 om 17:22

Willem van Hanegem houdt vertrouwen in Calvin Bassey. De voormalig topvoetballer denkt dat de 23-jarige verdediger nog steeds een succes kan worden bij Ajax.

"Mensen hebben hem eigenlijk alleen maar belachelijk gemaakt, maar Calvin Bassey kan echt een heel aardige verdediger zijn. Als je weet wat zijn kwaliteiten zijn, moet je hem dat laten doen. En niet aan de zijkant zetten of balletjes laten geven. Dat is niet zijn kwaliteit. Dat gaat hij vanzelf nog wel leren", zegt Van Hanegem in de AD Willem & Wessel podcast.

Van Hanegem denkt terug aan het moment tijdens Ajax - Feyenoord, toen de mandekker de bal voor zijn eigen voet wegtikte. "Ik vond dat zo erg. Iedereen begon te zeggen: dat is verschrikkelijk, hij kan helemaal niets. Nou, als ik trainer was dan zette ik hem gewoon centraal. Dat is jouw vent, draai 'm zijn nek om. Dat andere komt vanzelf."

Volgens de Kromme hoeft Ajax-trainer Maurice Steijn niet ver te zoeken naar een nieuw verdedigingsduo, nu Jurriën Timber gaat vertrekken. Hij durft het wel aan met Bassey en talent Jorrel Hato. "Ik zou dat prima aandurven, en het is me een zorg hoe veel die Bassey gekost heeft hoor, ik denk dat hij gewoon kan verdedigen."

Bassey kwam een jaar geleden voor 23 miljoen euro over van Rangers FC.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!