Ten Cate over komst van Steijn bij Ajax: 'Daarom lijkt het me een terechte keuze'

Ten Cate over komst van Steijn bij Ajax: 'Meestal kunnen ze het niet geheimhouden'

1 juli 2023 om 07:03
Laatste update: 1 juli 2023 om 08:33

Henk ten Cate was verrast dat Maurice Steijn door Ajax werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Desalniettemin denkt de assistent-trainer van Suriname dat de Amsterdammers een goede keuze hebben gemaakt, zo vertelde hij in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur.

"Ik denk dat heel Nederland verrast was", begint Ten Cate. "Meestal kunnen ze het bij Ajax niet goed geheimhouden. De komst van Steijn is wel erg goed en lang geheim gebleven."

De oefenmeester is van mening dat Steijn een geschikte coach is voor Ajax. "Als je naar Nederland kijkt wel, denk ik. Je moet proberen om Nederlandse trainers bij Nederlandse topclubs te hebben. Ik denk dat het beste is voor het Nederlandse voetbal. Maurice doet het al een aantal jaren erg goed. Ik vond de beargumentatie van de technisch directeur van Ajax (Sven Mislintat, red.) goed. Hij zei: 'we zoeken mensen die outperformen'. Ofwel: trainers die het beter doen dan verwacht bij clubs. Dat heeft hij gedaan. Daarom lijkt het me een terechte keuze."

Ten Cate heeft er alle vertrouwen in dat Steijn een kampioensploeg kan smeden bij Ajax. "Zeker. Ik denk dat Steijn een trainer is met veel ervaring. Dat vergeten we wel eens. Hij staat al jaren voor de groep. Hij heeft het heel erg goed gedaan bij VVV-Venlo, ADO Den Haag, NAC Breda en Sparta Rotterdam. We gunnen het hem allemaal, denk ik. Laten we hopen dat hij het heel goed gaat doen."