'Arsenal legt tweede bod bij Ajax neer, afronding Timber-transfer deze week'

'Arsenal legt tweede bod bij Ajax neer, afronding Timber-transfer deze week'

26 juni 2023 om 10:23
Laatste update: 26 juni 2023 om 10:39

Arsenal voert de druk bij Ajax inzake de mogelijke transfer van Jurriën Timber op. The Gunners hebben een tweede bod uitgebracht op de 22-jarige verdediger, meldt Fabrizio Romano.

Volgens de transferspecialist wil Arsenal de transfer deze week nog afronden. De Engelse club heeft een bedrag rond de 45 miljoen euro over voor Timber. Eerder meldde de nummer twee van het afgelopen Premier League-seizoen zich met een bod van 35 miljoen euro in Amsterdam. Daar ging Ajax niet mee akkoord. Intussen heeft Timber al een persoonlijk akkoord bereikt met Arsenal.

Timber kan in Noord-Londen zijn handtekening zetten onder een contract voor vijf seizoenen. Afgelopen weekend meldden diverse media dat Ajax en Arsenal afstevenen op een deal voor ongeveer 45 miljoen euro, exclusief bonussen en doorverkooppercentage. Timber ligt nog tot de zomer van 2025 vast in Amsterdam. Bayern München was ook geïnteresseerd in de Oranje-international, maar gaat achter het net vissen.

Mocht de transfer van Timber inderdaad deze week rondkomen, heeft hij zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld. In totaal kwam hij tot 121 officiële duels, waarin hij zes keer scoorde. Timber won met Ajax twee keer de landstitel en eenmaal de KNVB Beker.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!