'Timber bereikt akkoord met Arsenal, clubs nog in onderhandeling'

'Timber en Arsenal bereiken persoonlijk akkoord, clubs nog in onderhandeling'

25 juni 2023 om 21:20
Laatste update: 27 juni 2023 om 09:45

Jurriën Timber is weer een stap dichter bij een transfer naar Arsenal. De verdediger van Ajax zou al mondelinge overeenstemming hebben bereikt over een verbintenis tot de zomer van 2028.

Dat meldt De Telegraaf zondagavond. Ajax en Arsenal zouden nog volop in gesprek zijn over de transfersom. De verwachting is dat de Premier League-topclub zo'n 45 miljoen euro gaat betalen voor Timber. Dit bedrag zou exclusief bonussen en een doorverkooppercentage zijn. 

Timber zou al gesproken hebben met trainer Mikel Arteta en ziet een transfer naar Noord-Londen wel zitten. De oefenmeester gaf eerder al aan dat de Ajacied perfect in het spel van Arsenal zou passen. Mochten de onderhandelingen om welke reden dan ook stuklopen, dan zal de verdediger eventueel een overstap naar Bayern München willen maken. De Duitse topclub toonde interesse in Timber, echter zou hij Bayern hebben bedankt. 

Bij Arsenal zou Timber netto bijna het dubbele van zijn bruto Ajax-salaris gaan verdienen. Bronnen rondom Arsenal melden dat hij ruim 150.000 euro netto per week gaat ontvangen, ofwel acht miljoen euro netto per jaar. 

Mocht Timber daadwerkelijk vertrekken naar de Premier League, heeft hij 121 duels in het shirt van Ajax gespeeld. De verdediger scoorde daarin zes keer en leverde vier assists af. Hij werd twee keer landskampioen en won éénmaal de KNVB-beker met de Amsterdamse club.