Veldman reageert scherp na exit bij Anderlecht: "Heel erg teleurstellend"

Veldman verklaart keuze voor Schotland: 'Niet een grote naam zoals Ajax'

25 juni 2023 om 14:55

Robin Veldman heeft gereageerd op zijn vertrek bij Anderlecht. Ook gaat de Nederlandse trainer in op zijn keuze voor de Schotse traditieclub Queen's Park FC.

Veldman baalt van de gang van zaken in Brussel. "De clubleiding vertelde in december nog dat ik belangrijk was voor de lange termijn", zegt hij in de Leeuwarder Courant. "Maar na de winterstop zijn er veel nieuwe mensen aangesteld. Het was daarom voor mij beter om een andere club te zoeken, vonden ze. Vooropgesteld: ik heb een paar mooie jaren gehad bij Anderlecht. Maar de manier waarop het avontuur nu eindigt vind ik heel erg teleurstellend."

De 37-jarige Veldman streek verrassend neer in Schotland, hoewel hij ook in verband werd gebracht met een terugkeer bij Ajax. "Het is niet een grote naam zoals Ajax en Anderlecht. Maar deze club heeft een prachtige historie – en zowel de ambitie als potentie om er iets moois van te maken. Queen’s Park FC zocht een aanvallende coach, die oog heeft voor de opleiding. Zo zijn ze bij mij uitgekomen. Natuurlijk zit promotie naar de Premier League in mijn achterhoofd, maar we willen bovenal op een goede manier werken."