Emanuelson over Tahirovic

'AS Roma ziet Tahirovic als potentiële topspeler, maar de club moest verkopen'

20 juni 2023 om 17:05

Urby Emanuelson weet dat de kersverse Ajax-aanwinst Benjamin Tahirovic binnen AS Roma werd beschouwd als een potentiële topspeler. De Italiaanse club was door de financiële situatie echter genoodzaakt over te gaan tot een verkoop. Dat vertelt Emanuelson in #DoneDeal van VoetbalPrimeur.

Maandag bevestigde Ajax de bliksemtransfer van de twintigjarige Tahirovic, die naar verluidt zo’n 8,5 miljoen euro kost. "In de wedstrijden die ik van AS Roma heb gezien heb ik hem niet zien spelen. Ik weet wel dat ze hem daar als een toekomstige topspeler zien, een speler met heel veel potentie", aldus Emanuelson, die zelf ook een verleden heeft bij Roma. 

"Ze wilden hem eigenlijk ook heel graag houden, maar de club moest door problemen een aantal spelers verkopen", vervolgt Emanuelson. "Ajax heeft daarin snel gehandeld." Wat de voormalig Oranje-international wél van hem weet, is dat hij defensief is ingesteld. "Ik ben wel benieuwd, omdat er bij Ajax een andere speelstijl wordt verwacht, hoe hij zich daarin gaat ontwikkelen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!