Heerenveen hanteert de 'Sangaré-meetlat': "Je moet het niveau hoog leggen"

Heerenveen hanteert de 'Sangaré-meetlat': "Je moet het niveau hoog leggen"

24 mei 2023 om 13:06

Kenneth Zandvliet barst van de ambitie bij sc Heerenveen. Hij is sinds kort werkzaam als hoofdscout in het Abe Lenstra Stadion na vier jaar bij Premier League-grootmacht Chelsea. 

Zandvliet is duidelijk over de doelstelling van Heerenveen.  "We moeten weer naar de subtop, met attractief voetbal", zegt hij tegen Omrop Fryslân. De scout juichte de komst van Osame Sahraoui toe. Op de achtergrond had hij al een aandeel in die transfer. "Ik ben blij dat ik stiekem een beetje mee mocht kijken met Ferry de Haan. Ik heb zo'n zeven wedstrijden van hem bekeken. Dat is echt zo'n speler die bij Heerenveen past."

Als het aan Zandvliet ligt, dan krijgt de scouting weer een belangrijke stem. Hij wil het team uitbreiden en legt uit dat ook data een rol speelt. Als voorbeeld toont Zandvliet een mapje met de titel 'Nummer 6'. De Friezen hebben daarvoor PSV'er Ibrahim Sangaré uitgebreid door een datasysteem gehaald. "Vervolgens leggen we dan potentiële nieuwe spelers voor die positie langs de meetlat Sangaré. Je moet natuurlijk het niveau hoog leggen."

Hoe druk Zandvliet het krijgt, is nog even afwachten. "We moeten mogelijk een nieuwe rechtsback halen voor Van Ewijk. We moeten sowieso een nieuwe spits halen, een verdedigende middenvelder misschien, een aanvallende middenvelder wellicht. Je weet niet hoe het loopt. Wat er nog weggaat. Als er geen spelers weggaan, dan starten we met deze selectie."